Rántott camambert ribizli zselével, recept

Rántott camambert ribizli zselével, recept

 

A Rántott camambert ribizli zselével hozzávalói:

  • Fejenként 10-15 dkg camamber
  • liszt
  • tojás
  • morzsa
  • ribizli zselé

Mára igazi „fast food” lett ebből az ételből. Mondjuk korábban meg szerintem nem is létezett… No mindegy. Otthon is lehet belőle gyors étel, csak előre kell egy kicsit dolgozni. A panírozással természetesen. De onnantól, hogy 3 körben (a 2 még véleményes kifolyás szempontjából) bepaníroztuk a camambert darabokat, majd bedugtuk a fagyasztóba, kivétel után már nagyon gyorsan megy.

Fejenként 10-15 dkg camambert sajtot feldarabolunk (egy kör alakú sajtot 6 felé), majd lisztbe, tojásba, morzsába forgatunk, 2-3 körben. A sajtokat ezután legalább egy kis időre mélyhűtőbe tesszük, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Valamilyen karakteres, savanykás lekvár illik hozzá, pl. áfonya vagy ribizli. Akinek ez nem pászol, az egye tartárral, vagy csak úgy magában.

Rántott camambert ribizli zselével

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: eszterlancfoz