Rakott sonkás makaróni sok sajttal

Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg makaróni
- 15 dkg füstölt, főtt sonka
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 nagy doboz tejföl
- 3 tojás
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál majonéz
- szerecsendió
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, főzés: 10 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
Tégy fel egy lábasban vizet forrni. Ha már lobog, dobj hozzá egy csipet sót, majd főzd meg benne a makarónit. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl puha. A tészta akkor az igazi, ha roppanós. Szűrd le, csepegtesd le, és tedd a felét egy kizsírozott tepsi vagy tűzálló tál aljába.
A füstölt, főtt sonkát és a paradicsomot kockázd fel, és rakd a tésztára. A tojást keverd el a tejföllel, a szerecsendióval és a majonézzel, majd öntsd a sonkás rétegre. Utána egy újabb adag tészta jön, majd a megmaradt tejfölös keverék, végül pedig fedd be az egészet reszelt sajttal. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig. Ha a sajt ráolvad a tésztára, és szép piros, tálalhatod is.
Forrás: femina.hu