Rakott krumpli darált hússal – Így még finomabb lesz

Rakott krumpli darált hússal – Így még finomabb lesz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg majonéz
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2,5 dl tej
  • 8 tojás
  • 4 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál búzafinomliszt
  • 1 teáskanál mustár
  • bors

Elkészítés: 15 perc, főzés: 20 perc, sütés: 20 perc

 

Elkészítés:

A krumplit és a tojásokat mosd meg, és főzd meg héjastul. Hagyd kihűlni, majd hámozd meg őket, és karikázd is fel. Ehhez használhatsz tojásszeletelőt. Közben kevés olajon süsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd mehet bele a hús, amit fehéredésig süss. Utána sózz, borsozz ízlés szerint. A tejet, a tejfölt, a majonézt, a mustárt egy kevés liszttel keverd csomómentesre, és öntsd a darált húshoz, majd főzd tíz percig.

rakott_krumpli-daralt-hussal-fuszerrel

Egy jénai tálat kenj ki egy pár cseppnyi olajjal, és rétegezd bele a hozzávalókat. Alulra rakj egy sor krumplit, azt sózd meg, jöhet egy réteg hús, arra a tejfölös öntet fele, majd megint krumpli, és a tetejére vastagon a tejfölös keverék, végül pedig szórd meg reszelt sajttal jó gazdagon. Tedd egy előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon addig, amíg a sajt szépen megpirul.

Forrás: femina.hu