Ragacsos, szaftos sült oldalas – Ezt kár lenne kihagyni

Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 2 evőkanál csípős mustár
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 2 evőkanál méz
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- só
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 2 óra
Elkészítés:
A húst mosd meg, tisztítsd meg az esetleges szilánkoktól, majd a csontok mentén szeleteld fel. Tedd egy tányérra, hogy lecsöpöghessen róla a maradék víz.
A páchoz a mustárt, a napraforgóolajat, a mézet, a préselt fokhagymát, a borsot és a szerecsendiót alaposan keverd össze. A sót ekkor még ne add hozzá! A lecsöpögött húsokat egyesével kend be, és halmozd őket egy tálba. Ha a végén marad még a pácból, kend olyan területre, ahová kevesebb jutott. Fedd le a tálat folpackkal, és tedd a hűtőbe öt-hat órára, de akár egy egész éjszakára is a pácban hagyhatod az oldalast.
Majd helyezd a húsdarabokat zsírral kikent tepsibe, locsold rájuk a megmaradt pácot, és sózd meg. Alufóliával gondosan fedd le, és helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe. Egy órán át süsd lefedve, majd óvatosan fordítsd át az oldalasokat, locsold meg őket, és még fél órára tedd vissza a sütőbe. Ezt követően szedd le a fóliát, és még fél óráig pirítsd.
Forrás: femina.hu