Ragacsos oldalas, recept

Ragacsos oldalas, recept

 

A Ragacsos oldalas hozzávalói:

  • ketchup
  • méz
  • mustár
  • worchestershire szósz
  • szójaszósz
  • chili
  • koriander
  • kakukkfű
  • több féle bors
  • fokhagyma
  • balzsamecet
  • sertés oldalas

Az egyik legjobb húsétel, szerintem. Ragacsos, édeskés, fűszeres, akár csípős is. A lassú sütéstől pedig omlós, puha, szaftos. És bár kétségtelenül sokáig tart, amíg elkészül, ténylegesen alig pár perc munka van vele.  Szóval egyszerre a háziasszonyok és a család álma ez. A kép tanúsága szerint mi most igen illedelmesen, fokhagymás spagettivel ettük, de szerintem a legjobb friss kenyérrel, a tepsiből tunkolni és tépkedni a húscafatokat 🙂

Ragacsos oldalas

Az elkészítés gyakorlatilag a pácolásból áll. Keverjünk össze ketchupot, mézet, mustárt, worchestershire szószt, szójaszószt, chilit, koriandert, kakukkfüvet, többféle borsot, zúzott fokhagymát, (balzsam)ecetet és ami még eszünkbe jut… A húst jó alaposan kenjük be és néhány órán, de akár egész éjszakán át pácoljuk. Aztán pedig süssük meg, minél alacsonyabb hőmérsékleten, minél lassabban, annál jobb lesz a végeredmény. Ha gondoljuk, a keletkező szaftot zsírtalanítsuk és forraljuk be, isteni lesz az is.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: eszterlancfoz