Ráérős reggeli: áfonyás muffinkenyér, recept

Ráérős reggeli: áfonyás muffinkenyér, recept

A tökéletes édes, ráérős karácsonyi reggeli, amire teljesen rákattantunk. Pillanatok alatt össze lehet dobni ezt az áfonyával telepakolt tésztát és simán eláll egy pár napig, persze csak ha nem faljátok fel az összeset rögtön.

áfonyás muffinkenyér

Az áfonyás muffinkenyér Hozzávalói (21X11 formához):

  • 2 marék fagyasztott áfonya
  • 2 tojás
  • 250 g liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 220 g cukor
  • 60 ml olvasztott vaj
  • 125 ml tej
  1. Kissé kikeverjük a cukrot a tojásokkal, majd beleszitáljuk a lisztet, és a sütőport, majd jöhet a vaníliás cukor, az olvasztott vaj és a tej is. Átváltunk egy spatulára és pár mozdulattal belekeverjük a fagyasztott áfonyát (egy pár szemet meghagyunk a végére).
  2. Kivajazunk egy 21×11 cm-es kenyérformát, beletöltjük a masszát, és elegyengetjük, majd belenyomkodjuk a tetejére a megmaradt áfonyákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60-75 percig sütjük (tűpróbát végzünk rajta).

muffinkenyer2.jpg

 
Forrás: Streetkitchen