Ráczos ponty, ahogy Lázár Chef szereti
HOZZÁVALÓK 3-4 fő
- 25 dkg pontyfilé
- 2 tk só
- paprikás liszt
- 5 dkg füstölt szalonna
- zsír a sütéshez
- A körethez: 1 fej vöröshagyma
- 4 db újburgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 paradicsom
- 2 tv paprika
- só
- 1 csokor petrezselyem
60-120 perc
25dkg pontyfilét sűrűn beirdalunk. Majd két teáskanál sóval jól bedörzsölünk. Két ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd paprikás lisztben megforgatjuk. Ezután 5 dkg füstölt szalonnát vékony csíkokra vágunk, serpenyőben kipirítjuk és a sült zsírban az előkészített halszeleteket, mindkét oldalukról ropogósra sütjük. Közben a szalonna csíkokat kivesszük és tálalásig félretesszük.
Amikor a hal is elkészült azt kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban elkészítjük a köretet. Ehhez egy fej fél főre vágott vöröshagymát, négy darab vékony szeletekre vágott újburgonyát, három gerezd fokhagymát, három darab hámozott csíkokra vágott paradicsomot és két darab tv paprikát teszünk a serpenyőbe. Megsózzuk. Jól összeforraljuk. Majd egy csomag finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Tálalásnál a párolt zöldségek tetejére helyezünk egy kanál tejfölt, egy szelet halat és a kipirított szalonna csíkokat.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu