Ráczos ponty, ahogy Lázár Chef szereti

Ráczos ponty, ahogy Lázár Chef szereti

HOZZÁVALÓK 3-4 fő

  • 25 dkg pontyfilé
  • 2 tk só
  • paprikás liszt
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • zsír a sütéshez
  • A körethez: 1 fej vöröshagyma
  • 4 db újburgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 tv paprika
  • 1 csokor petrezselyem

60-120 perc

25dkg pontyfilét sűrűn beirdalunk. Majd két teáskanál sóval jól bedörzsölünk. Két ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd paprikás lisztben megforgatjuk. Ezután 5 dkg füstölt szalonnát vékony csíkokra vágunk, serpenyőben kipirítjuk és a sült zsírban az előkészített halszeleteket, mindkét oldalukról ropogósra sütjük. Közben a szalonna csíkokat kivesszük és tálalásig félretesszük.

racos_ponty-ahogy lazar chef-szereti

Amikor a hal is elkészült azt kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban elkészítjük a köretet. Ehhez egy fej fél főre vágott vöröshagymát, négy darab vékony szeletekre vágott újburgonyát, három gerezd fokhagymát, három darab hámozott csíkokra vágott paradicsomot és két darab tv paprikát teszünk a serpenyőbe. Megsózzuk. Jól összeforraljuk. Majd egy csomag finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Tálalásnál a párolt zöldségek tetejére helyezünk egy kanál tejfölt, egy szelet halat és a kipirított szalonna csíkokat.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu