Pulled pork szendvics – Wasabis tormakrémmel, recept

A Pulled pork szendvics Hozzávalói:
A csülök főzéshez:
- 1 db natúr, csontos csülök
- 1 db zellergumó, ha van leveles
- 2 db sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só, bors
A wasabis tormakrémhez:
- 2 nagy evőkanál majonéz
- 2 nagy evőkanál 20%-os tejföl
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 nagy evőkanál reszelt friss torma
- 1 teáskanál wasabi pasta
- 1 csokor snidling vagy újhagyma
- Só, bors
- 1 teáskanál borecet

A marinált retekhez:
- 1 evőkanál porcukor
- 2 csomó Hónapos retek
- 1 evőkanál ecet
- só
A pecsenyeléhez
- 6 dl a főzőléből, kb. a felére beforralva
- Fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 10 dkg liszt
A Pulled pork szendvics összerakásához:
1) – A csülköt bevetem egy vízbe főni, a répa, a zeller, egy vörös és némi fokhagyma társaságában olyan 2-3 órára.
2) Amíg fő, a retkeket hajszálvékonyra felszeletelem, majd egy hideg vízes fürdőbe vetem őket. Ebbe jön még némi só, porcukor, illetve ecet is. Minimum negyedórát hagyjuk állni.
3) A wasabis tormakrémhez a következőt teszem: egy tálba mehet a tejföl, a majonéz, a mustár, és belereszelem a friss tormát. Mehet mellé 1 teáskanál wasabi pasta, egy csokor snidling vagy újhagyma apróra vágva bele, só, bors, és 1 teáskanál borecet. Összekeverjük, és kész is.
4) Ha megfőtt a hús, kiszedjük, a bőrét és a zsírt eltávolítjuk, és villával, vagy a puszta kezünkkel szálaira szedjük.
5) A pecsenyeléhez 6 dl főzőléről leszedjük a zsírt,és visszaforraljuk kb. a felére. Olajon finomra vágott hagymát és fokhagymát pirítunk, mehet rá egy kevés paradicsompüré, lepirítjuk, majd 1 evőkanál lisztet elkeverünk benne, átpirítjuk, és mehet rá a főzőlé. A végén leszűrjük és voilá, így készül a pecsenyeszaft.
6) Egy tepsibe átszedjük a szálaira bontott húst, és összeforgatjuk a szafttal, majd mehet a sütőbe 5-10 percre, grill fokozat, 200 fok.
7) Összerakás: zsemlét vajon pirítunk, alulra jön a tormás szósz, rá néhány levél római saláta, majd egy nagylelkű adag a húsokból, utána a marinált retek, majd a kalap.
Ezt egyétek, ne a nyulat!
Forrás: streetkitchen.blog.hu