Pulled Pork szendvics, recept

Pulled Pork szendvics, recept

A Pulled Pork szendvics Hozzávalói (4 személyre):

A húshoz:

  • 2 kg sertéslapocka
  • 4 ek só
  • 2 ek durvára tört bors
  • 3 ek édes fűszerpaprika
  • 1 csapott ek füstöltpaprika
  • 1 ek fokhagyma granulátum
  • 2 ek szárított kakukkfű
  • 1 ek szárított majoranna
  • 1/2 ek cayanne bors (elhagyható)
  • 10 dkg barna cukor
  • 3-4 ek vörösborecet
  • 4 dl víz

A saláthához:

  • 1/4 lilakáposzta
  • 1 nagy sárgarépa
  • 2 újhagyma
  • 1,5 ek majonéz
  • 1,5 ek tejföl (vagy natúr joghurt)
  • 1/2 ek méz
  • 1/4 tk fehérbors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csipet só

Az összeállításhoz:

  • 3-4 nagy burgonya
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 hamburger buci

Összekeverjük a sót, borsot, édes fűszerpaprikát, füstöltpaprikát, fokhagyma granulátumot, kakukkfüvet, majorannát és cayanne borsot. A fűszerkeverékből kiveszünk 2 evőkanálnyit és félreteszünk. A visszamaradt fűszerhez barnacukrot adunk és annyi vörösborecetet, hogy pasztaszerűvé váljon az állaga.

Pulled Pork szendvics

A hús mindkét oldalát alaposan bemasszírozzuk a nagyobb adag fűszerkeverékkel, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, a húst körbelocsoljuk vízzel és 130 fokos előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, akkor újra töltünk hozzá, kivéve az utolsó 1 órában, amikor már pirulni hagyjuk. Az elkészült húst 2 villa segítségével szálaira szedjük.

A lilakáposztát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát zöldséghámozóval legyaluljuk, majd vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és az egészet egy keverőtálba tesszük. Egy másik keverőtálban egy habverővel összekeverjük a majonézt, tejfölt, mézet, sót, borsot és citromlét, majd alaposan összeforgatjuk a salátával.

A burgonyát hasábokra vágjuk, tepsibe tesszük, alaposan összekeverjük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Egy lepirított hamburger buciba egy nagy adag húst teszünk, arra egy adag káposztasalátát végül pedig a buci tetejét. A házi steak burgonyával tálaljuk.

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu