Pulled Pork szendvics, recept
A Pulled Pork szendvics Hozzávalói (4 személyre):
A húshoz:
- 2 kg sertéslapocka
- 4 ek só
- 2 ek durvára tört bors
- 3 ek édes fűszerpaprika
- 1 csapott ek füstöltpaprika
- 1 ek fokhagyma granulátum
- 2 ek szárított kakukkfű
- 1 ek szárított majoranna
- 1/2 ek cayanne bors (elhagyható)
- 10 dkg barna cukor
- 3-4 ek vörösborecet
- 4 dl víz
A saláthához:
- 1/4 lilakáposzta
- 1 nagy sárgarépa
- 2 újhagyma
- 1,5 ek majonéz
- 1,5 ek tejföl (vagy natúr joghurt)
- 1/2 ek méz
- 1/4 tk fehérbors
- 1/2 citrom leve
- 1 csipet só
Az összeállításhoz:
- 3-4 nagy burgonya
- 3 ek olívaolaj
- 4 hamburger buci
Összekeverjük a sót, borsot, édes fűszerpaprikát, füstöltpaprikát, fokhagyma granulátumot, kakukkfüvet, majorannát és cayanne borsot. A fűszerkeverékből kiveszünk 2 evőkanálnyit és félreteszünk. A visszamaradt fűszerhez barnacukrot adunk és annyi vörösborecetet, hogy pasztaszerűvé váljon az állaga.
A hús mindkét oldalát alaposan bemasszírozzuk a nagyobb adag fűszerkeverékkel, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, a húst körbelocsoljuk vízzel és 130 fokos előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, akkor újra töltünk hozzá, kivéve az utolsó 1 órában, amikor már pirulni hagyjuk. Az elkészült húst 2 villa segítségével szálaira szedjük.
A lilakáposztát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát zöldséghámozóval legyaluljuk, majd vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és az egészet egy keverőtálba tesszük. Egy másik keverőtálban egy habverővel összekeverjük a majonézt, tejfölt, mézet, sót, borsot és citromlét, majd alaposan összeforgatjuk a salátával.
A burgonyát hasábokra vágjuk, tepsibe tesszük, alaposan összekeverjük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Egy lepirított hamburger buciba egy nagy adag húst teszünk, arra egy adag káposztasalátát végül pedig a buci tetejét. A házi steak burgonyával tálaljuk.
Forrás: streetkitchen.blog.hu