Puha Bounty piskótatekercs – A legfinomabb kókuszos krémmel,recept

Puha Bounty piskótatekercs – A legfinomabb kókuszos krémmel,recept

 

Az isteni kókuszos krémmel megtöltött, puha piskótában nem lehet csalódni, viszont soha nem tudsz belőle eleget készíteni. A Bounty piskótatekercs páratlan élvezetet nyújt. A tetszetős küllem tovább fokozza az élvezetet.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál víz
  • 1/2 tasak sütőpor

Krém

  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Tetejére
  • 20 dkg étcsoki

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 35 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjékből verj habot, közben kanalanként add hozzá a cukrot. Akkor jó, ha nagyon kemény, meg sem mozdul az edényben. Egyenként keverd bele a tojássárgákat, verd még két-három percig, majd add hozzá a vizet. Végül fakanállal óvatosan forgasd a masszába a sütőporral és kakaóval elegyített lisztet.

bounty-tekercs-piskota-puha-sutemeny-recept-pikanteria

Egyengesd a tésztát egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 perc alatt süsd meg. Ha túl gyorsan kezd pirulni a piskóta, vedd kisebbre a hőfokot. Amikor elkészül, borítsd a tésztát nedves konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, és óvatosan tekerd fel a ruhával.

A krémhez a tejet keverd csomómentesre a liszttel, és sűrítsd be. Közben ne hagyd abba a keverést. Habverővel dolgozd krémesre a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a kókuszreszeléket, majd forgasd a kihűlt lisztes masszába.
A tésztát óvatosan tekerd le, kend meg jó vastagon a kókuszos krémmel, és ismét csavard fel. A csokit vízgőz felett olvaszd meg, és gyorsan vond be vele a piskótát. Hagyd megszilárdulni, csak utána szeleteld fel.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: femina.hu