Pudingos kávédesszert

Pudingos kávédesszert

Hozzávalók:

Tészta:

5 db tojás
25 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
15 dkg liszt
10 dkg darált dió (vagy 1 púpos tk. kakaópor + fél tábla csoki felmelegítve! beledolgozva)
1 kávéskanál szódabikarbóna
fél tábla csoki

Krém:

1 l tej
2 cs. vaníliás puding
25 dkg vaj (csak étkezési vaj jó; a sütővaj túl sok zsírja nagyon visszaüt a kémben)
15 dkg porcukor (nem több, mert borzasztó lesz)
4 dl tejszín (max. 4 ek. cukorral és némi fixálóval habnak felverni)
a tábla másik fele csokireszeléknek

Elkészítés:

a tojásfehérjét a cukorral felverjük
a sárgáját, valamint a vizet belerakjuk és jól felverjük
a lisztet a dióval (vagy kakaó + olvasztott csokival) és a szódabikarbónával hozzákeverjük
az így kapott masszát tepsiben, kikenjük, kiliszteztük és megsütjük
a tejet pudinggal felfőzzük
a vajat porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük (egy nagyon laza krémet kapunk), majd hűtőbe tesszük, hogy összeálljon
a tészta tetejére tesszük, ezután rárakjuk a tejszínhabot, majd csokireszelékkel megszórjuk.