Provencei ropogós krumpli

Hozzávalók:
- 0,5 kg krumpli
- 4 evőkanál provence-i fűszerkeverék
- só
- bors
- 1 dl olívaolaj
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 45 perc
Rendkívül egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom köret. A krumplit megpucoljuk, és kis – körülbelül 1X1 centis – kockákra vágjuk. Majd egy mély serpenyőbe tesszük, megöntözzük az olíva olajjal, és hozzáadjuk a fűszereket.
Ezután közepes tűzön vagy hőfokon elkezdjük pirítani az egészet, időnként megforgatva. Ne forgassuk túl sűrűn, mert akkor összetörik a krumpli, viszont otthagyni sem szabad, mert akkor meg odaég az alja. A legjobb akkor, ha hagyjuk picit vörösesbarnára pirulni az alját, aztán átforgatjuk, aztán újra pirítunk az alján, aztán újra forgatjuk, és így tovább. Ne süssük túl, akkor a legfinomabb, ha csak bizonyos részei ropogósak, a többi omlós marad.
Forrás: gasztro-tv.hu