Surf and Turf – Profi recept, nem csak profiknak

Surf and Turf – Profi recept, nem csak profiknak

A Surf and Turf Hozzávalói 4 fő részére:

  • kb. 30-50 dkg bélszín
  • fűszerek, só, bors
  • 5 dkg vaj

IMG_3894

Steak burgonya:

  • 3 evőkanál olaj
  • 3-4 db normál vagy 2 db nagy édes burgonya
  • zöldfűszerek, fűszersó
  • friss petrezselyem
  • citrom
  • vaj

IMG_3899

Sült zöldségek:

  • 1 fél cukkini
  • 1 fél kaliforniai paprika (zöld és piros is)
  • 4 db csiperke gomba
  • 1 kis fej lilahagyma
  • friss petrezselyemzöld

IMG_3905
Piripiri rák:

  • 400gr királyrák
  • 5gr szárított chili
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 100ml száraz fehérbor
  • olívaolaj
  • só, bors

IMG_3900

IMG_3901
Elkészítés:

A bélszínt lehártyázzuk – minél vékonyabban, majd fejét, farkát levágjuk.
A törzsből 15-20 dkg-os darabokat vágunk. Kézzel kicsit megnyomkodjuk, majd
befűszerezzük, azaz alaposan bedörzsöljük. Grill lapon vagy faszén parázson vagy
serpenyőben ízlés szerint megsütjük.
A burgonyát ( lehet édesburgonya is ) meghámozzuk, megmossuk. Felvágjuk nagyobb, rusztikus darabokra,
tálcára rakjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, fűszerekkel ízesítjük. Kb. 20
percig sütjük előmelegített sütőben – amíg megpuhul. Még frissen, a sütőből kivéve
rácsipkedünk vajat, meglocsoljuk egy kevés citromlével és megszórjuk apróra vágott
friss petrezselyemmel.

Surf and Turf
A zöldségeket ujjnyi vastagra szeleteljük. Fűszerezzük sóval, esetleg friss
rozmaringszárral majd grillen vagy sütőben készre sütjük 180 fokos forró sütőben.
Megtisztítjuk a rákokat és nyársat csinálunk belőle. Aprítjuk a fokhagymát és a
sindlinget.
Serpenyőben olajat hevítünk, ebben pirítjuk meg a fokhagymát – majd rögtön jön
bele a ráknyárs, addig sütjük, amíg szép rózsaszín, piros nem lesz. Hozzáadjuk a
szárított chilit és további 3 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, és addig főzzük, míg
majdnem elpárolog. Végén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Tálalásnál a steak szeletre helyezzük a ráknyársat, mellé tálaljuk a burgonyát és a
zöldségeket, illetve a mártogatós szószt.

 

Surf and Turf

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala