Pörfikt Paszta :) – Penne Arabiata

Hozzávalók:
- 400 g paradicsom
- 180 g csirkemell (filé)
- 170 g tészta – penne (száraz)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej hagyma – vörös
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 evőkanál oregánó (morzsolt)
- 2 csipet só
- bors – fekete (őrölt)
- 0.5 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
1. A paradicsomok héját X alakban vágjuk be. Dobjuk őket forrásban lévő vízbe 30 másodpercre.
2. Ha kihűlt, húzzuk le a héját, és kockázzuk fel apróra.
3. A csirkemellet csíkozzuk fel, majd lobogó vízben főzzük meg. Amikor megfőtt, tépkedjük szét a húst, és tegyük félre.
4. A tésztát lobogó vízben főzzük meg 8-10 perc alatt, majd szűrjük le, és tegyük félre.
5. Az olívaolajon pirítsuk meg a vöröshagymát, majd nyomjunk rá fokhagymát.
6. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, majd 5-10 perc alatt főzzük szét benne. (Ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá.)
7. Ha szétfőtt, hozzáadjuk a húst, az oregánót, sót, és kevés borsot. (Ha van friss oregánó, természetesen azt válaszd!)
8. Végül hozzáadjuk a kifőtt pennét, és összeforgatjuk vele.
9. Végül beleforgatjuk az apróra vágott petrezselymet, és kész is! Természetesen a tetején egy kis parmezán ezt is feldobja! 😉