Ponty fish & chips remulád mártással – recept
Hogyan lesz a klasszikus street foodból ünnepi vacsi? Hát így! Sörtésztában sült pontyfilé finom remuládmártással és a legfinomabb házi sültkrumplival: ez a karácsonyi ponty fish&chips itt, a Street Kitchenen!
A Ponty fish&chips remulád mártással Hozzávalói: (kb 4 adaghoz)
A sörtésztában sült pontyhoz:
- 50 dkg pontyfilé
- 3 ek. liszt
- 1 ek. keményítő
- 1 tojás
- Fél csomag sütőpor
- Kb. 1,5 dl sör
- 1 tk. só
A házi sültkrumplihoz:
- 1 kg kifliburgonya
- olaj a sütéshez
A remulád mártáshoz:
- 1 dl tejföl
- 200 g majonéz
- 2 ek. mustár
- 10 dkg csemege uborka apró kockákra vágva
- 1/2 vöröshagyma finomra reszelve
- 1 citrom leve vagy egy kevés a cseme uborka levéből
- 1 tk szárított tárkony
- Kis csokor petrezselyem felaprítva
- fehérbors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
- A halat beirdaljuk, majd felszeleteljük egy éles késsel megfelelő darabokra vágjuk. Ezeket besózzuk és így hagyjuk pihenni őket, amíg a többi dologgal elkészülünk.
- A sörtészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, mintha palacsintatésztát készítenénk, majd ebben megfürdetjük a haldarabokat és 175 fok körüli olajban aranybarnára sütjük őket.
- A burgonyából egy uborkahámozó segítségével szeleteket vagdosunk és ezt 200 fok körüli olajban hirtelen ropogósra és aranybarnára sütjük, majd itatósra zuttyintjuk.
- A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet.
Forrás: Streetkitchen