Poharas túró rudi torta, recept

Poharas túró rudi torta, recept

A Poharas túró rudi torta Hozzávalói:

  • A csokis süti morzsához:
  • 65 g étcsoki
  • 65 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • 35 g liszt

A túrós részhez:

  • 25 dkg túró
  • 3 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl hideg tejszín

A tetejére:

  • olvasztott étcsoki

1. Először elkészítjük a sütimorzsához a csokis sütit. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl. (kivételesen nem baj, ha rendesen átsül, mert így lehet csak szétmorzsolni.)

Poharas túró rudi torta

2. Közben elkészítjük a túrós részt. A tejszínt habbá verjük és elkeverjük a túróval, a porcukorral és a citromhéjjal.

3. Ha a brownie teljesen kihűlt, kézzel szétmorzsoljuk és kisebb poharak aljára adagoljuk. Rá aztán jöhet a túrós massza, aztán megint morzsa, megint túró, majd a tetejére megint morzsa. Legfelülre közvetlenül tálalás előtt olvasztott étcsoki. (Szerintem akkor a legjobb, ha alul van egy adag morzsa, rajta sok túró, a tetején megint morzsa és csoki. Szóval a képen láthatónál kevesebb szint van benne.)

Hát így.

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu