Pofonegyszerű baracklekváros márványsüti
Hozzávalók 12 szelethez:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 5 tojás
- 1 dl tej
- 3 evőkanál cukrozott kakaó
- késhegynyi sütőpor
- baracklekvár
Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A puha vajat keverd habosra a cukorral és a tojássárgájával. Lassan adagold bele a tejet, majd dolgozd hozzá a sütőporral elegyített, átszitált lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és nagyon óvatosan forgasd a masszához, nehogy megtörjön. A tésztát oszd ketté, és az egyik felét ízesítsd a kakaóporral.
A sütőformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és alulra önts egy világos réteget, majd egy adag barna tészta következik. Egy villával forgasd jól össze a két különböző színű masszát. Nyúlj le, egészen a forma aljáig, úgy keverd össze a rétegeket. Folytasd így egészen addig, amíg el nem fogy a tészta. A rétegezés mellett ne feledkezz meg a keverésről sem.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Ekkor ellenőrizd, hogy tényleg elkészült-e. Szúrj a sütibe egy kést, és ha üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel, tálaláskor a tetejét kend meg lekvárral.
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: femina.hu