Pofonegyszerű baracklekváros márványsüti

Pofonegyszerű baracklekváros márványsüti

 

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál cukrozott kakaó
  • késhegynyi sütőpor
  • baracklekvár

Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

marvanyos_baracklekvaros-sutemeny
A puha vajat keverd habosra a cukorral és a tojássárgájával. Lassan adagold bele a tejet, majd dolgozd hozzá a sütőporral elegyített, átszitált lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és nagyon óvatosan forgasd a masszához, nehogy megtörjön. A tésztát oszd ketté, és az egyik felét ízesítsd a kakaóporral.

A sütőformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és alulra önts egy világos réteget, majd egy adag barna tészta következik. Egy villával forgasd jól össze a két különböző színű masszát. Nyúlj le, egészen a forma aljáig, úgy keverd össze a rétegeket. Folytasd így egészen addig, amíg el nem fogy a tészta. A rétegezés mellett ne feledkezz meg a keverésről sem.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Ekkor ellenőrizd, hogy tényleg elkészült-e. Szúrj a sütibe egy kést, és ha üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel, tálaláskor a tetejét kend meg lekvárral.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu