PLJESKAVICA – paradicsomos sültpaprika krémmel

PLJESKAVICA – paradicsomos sültpaprika krémmel

HOZZÁVALÓK

  • Darált sertéshús 70 dkg
  • Darált marhahús 30 dkg
  • Castello étkezési só ízlés szerint
  • Mikado bors ízlés szerint
  • From’dor krémfehérsajt 20 dkg
  • Kaliforniai paprika, piros, nagyobb 2 db
  • Paradicsom, nagyobb 2 db
  • Fehér kenyér, héja nélkül (15 dkg) 2 szelet
  • Alesto kesudió 5 dkg
  • Primadonna olívaolaj 0,5 dl
  • Citrom, leve 1/2 db

TÁLALÁSHOZ

  • MARINÁLT LILA HAGYMA
  • 1 fej vékonyra szeletelt lila hagyma
  • összeforgatva 1–1 evőkanál porcukorral és fehérborecettel
  • valamint 1/2 kávéskanál sóval
  • Császárzsemle

pljeskavica

ELKÉSZÍTÉS

A sültpaprika-krémhez a sütőt grillfokozatra vagy a lehető legforróbb fokozatra állítjuk. A paprikát és a paradicsomotfélbevágjuk, kimagozzuk, és alufóliával bélelt tepsire helyezzük, a vágott részükkel lefelé. Addig sütjük, amíg a héjuk fekete és hólyagos lesz. Mély tálba tesszük, lefedjük frissen tartó fóliával, majd kb. 15 percig így hagyjuk őket. Ennyi idő alatt a paprika összeesik, és a héja szépen lehúzhatóvá válik. Robotgépben vagy botmixerrel simára pürésítjük a sült paprika és a paradicsom húsát az összes többi hozzávalóval: a darabokra vágott fehér kenyérrel, durvára vágott dióval, olívaolajjal éscitromlével.

A húspogácsához a darált marha- és sertéshúst alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés olívaolajat, hogy még szaftosabb legyen a pljeskavica. (A mennyisége attól függ, hogy milyen a hús: zsírosabb, vagy soványabb.) A húsból 12 cm átmérőjű, lapos pogácsákat formázunk, amelyeket megtöltünk egy-egy kocka krémfehérsajttal. Egy serpenyőt szárazon füstölésig felforrósítunk, majd egy evőkanál olívaolajat öntünk bele, és a pljeskavicákat mindkét oldalukon kb. 2–2 perc alatt megsütjük. Friss császárzsemlével, marinált hagymával és sültpaprika-krémmel tálaljuk.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: lidlkonyha.hu