Pizza muffinsütőben

Hozzávalók 20 darabhoz:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg sonka
- 2 dl víz
- 2 dl tej
- 2 paradicsom
- 2 tömlős sajtkrém
- 6 cl olaj
- 1 doboz kukorica
- 1 tojás
- 1 lilahagyma
- 2 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- pizzakrém
- oregánó
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, kelesztés: 30 perc, sütés: 30 perc
Elkészítés:
Morzsold az élesztőt cukros, langyos tejbe, majd várd meg, amíg felfut, tehát a térfogata jócskán megnő. Ez az élesztő minőségétől függően körülbelül öt-tíz perc. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojást, az olajat és a langyos vizet, majd jól gyúrd össze. Meleg helyen keleszd legalább fél órát, utána lisztezett felületen nyújtsd vékonyra. A muffinsütő mélyedésénél nagyobb pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket.
A sütőt vajazd ki, szórd meg kevés liszttel, és rakd a lyukakba a kiszaggatott tésztát úgy, hogy oldalra is kerüljön. Pizzakrémmel kend meg vastagon a lapokat. A sajtkrémet keverd el az apróra vágott lilahagymával, a felkockázott sonkával, a kukoricával, az oregánóval és a paradicsomdarabokkal, majd ezt a masszát kanalazd a pizzakrémre, végül pedig szórd meg sajttal. Tedd a tésztát 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 25-30 perc alatt.
Forrás: femina.hu