Pizza Margherita – Otthon és Egészségesebben

Pizza Margherita – Otthon és Egészségesebben

Hozzávalók, 4 pizzához:

  • 250g 00-ás liszt, 250g rozsliszt
  • 1 tk só
  • 7g élesztő
  • 1 pohár langyos víz
  • jó minőségű paradicsom püré és fokhagyma szeletek benne
  • 4 db mozzarella
  • friss bazsalikom levél

Elkészítés:

1. Egy tálban a lisztet sót és langyos vízben futtatott élesztőt, kanállal összekeverem alaposan. Nyújtó deszka lisztez, mehet rá a tészta alap a tálból és elkezd virgolni szép hólyagosra.

2. Tészta 4 felé oszt; mehet egy kilisztezett tálcára a 4 kis buci. Tetejüket lisztez és lefed egy konyha ruhával. 2 óra hosszára mehet meleg helyre megkelni.

pizza-margherita-margerita-margarita-otthon-recept-igazi-egeszseges1

3. Megkelés után nyújtó deszka lisztez és szép pizza alakúra nyújtjuk újainkkal a tésztát, ha kilyukad ne húzzuk össze, hanem csípjünk ki egy pici db-ot a tészta széléből és azzal pótoljuk.

4. Mehet rá a fokhagymás paradicsom püré

pizza-margherita-margerita-margarita-otthon-recept-igazi-egeszseges

5. Rá tépked, csak úgy rusztikusan az egész 1 db mozzarella

6. Mehetnek rá a friss bazsalikom levelek

7. Sóz. Mehet a sütőbe 220 fok, 7 perc . KÉSZ