Pisztáciás kacsamáj

Pisztáciás kacsamáj

HOZZÁVALÓK

  • 3-4 fő
  • 30 dkg kacsamáj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg tisztított pisztácia
  • 5-5 dkg vaj és hajszálvékonyra szeletelt császárszalonna
  • 1 evőkanál konyak
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • diónyi vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi pástétomfűszer
  • ízlés szerint só és törött fekete bors

30-60 perc

Pisztacias_kacsamaj
A pisztáciát megpirítom. Egy kisebb őzgerincformát folpak fóliával kibélelek. A májat annyi forrásban lévő vízbe teszem, amennyi éppen ellepi, és 5 percig forralom. Ezután leszűröm. Néhány percnyi hűlés után főzőlevének felével turmixgépben összezúzom. A császárszalonnát vékony csíkokra aprítom, zsírját kisütöm. 1,5 dl tejszínből kemény habot verek.

A vajat habosra keverem a szalonnazsírral, tejföllel és mustárral, majd hozzáadom a májpépet, a reszelt vöröshagymát, a konyakot, a pástétomfűszert, a törött borsot meg a zúzott fokhagymát, valamint még annyit a máj főzőlevéből, hogy a massza lágy, majdnem folyós legyen. Ezután sóval ízesítem. A megmaradt folyékony tejszínt ráöntöm a zselatinporra. Kis lángon kevergetve addig melegítem, amíg fel nem oldódik. Mély tálban lazán összeforgatom a májas pépet a tejszínhabbal, a pirított pisztáciával és a zselatinnal, majd beleszórom a szalonnapörcöt is. A pépet a formába töltöm. A tetejét alufóliával betakarom, és a hűtőszekrényben egy napig dermesztem. Tálalás előtt tálra borítom, a fóliát lehúzom, és éles késsel felszeletelem.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu