Pirított sonkával, tojással töltött kalács
A tojással töltött kalács Hozzávalói:
- 1 adag foszlós kalács alaptészta
- 2 ek étolaj
- 5 vastag szelet füstölt-főtt tarja vagy más húsvéti sonka
- 1 ág rozmaring
- 3 ág kakukkfű
- 3 főtt tojás
- 1 ek reszelt torma
- 3 szál újhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
A tojással töltött kalács Elkészítése:
A sonkát felkockázzuk, forró serpenyőben, a zöldfűszerekkel kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott főtt tojást, a reszelt tormát, a karikára vágott újhagymát és a felaprított petrezselymet. Összeforgatjuk.
A kalácstésztát az első kelés után 3 részre osztjuk, ezekből téglalpokat nyújtunk és mindegyiket megtöltjük a sonkás töltelékkel. A téglalap egyik hosszú oldalát megkenjük tojással és feltekerjük a tésztát, hogy hosszű hurkát kapjunk. A három hurkát hármas fonással összefonjuk és sütőpapírral bélelt szögletes őzgerinc formába tesszük. Megkenjük tojással és további 40 percig kelesztjük.
A kelesztés után a kalácsot 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, amíg szép arany színe lesz. A sütőből kivéve pedig hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeletenénk.
Forrás: streetkitchen.blog.hu