Pirított sonkával, tojással töltött kalács

Pirított sonkával, tojással töltött kalács

A tojással töltött kalács Hozzávalói:

 

  • 1 adag foszlós kalács alaptészta
  • 2 ek étolaj
  • 5 vastag szelet füstölt-főtt tarja vagy más húsvéti sonka
  • 1 ág rozmaring
  • 3 ág kakukkfű
  • 3 főtt tojás
  • 1 ek reszelt torma
  • 3 szál újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem

A tojással töltött kalács Elkészítése:

tojással töltött kalács

A sonkát felkockázzuk, forró serpenyőben, a zöldfűszerekkel kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott főtt tojást, a reszelt tormát, a karikára vágott újhagymát és a felaprított petrezselymet. Összeforgatjuk.

A kalácstésztát az első kelés után 3 részre osztjuk, ezekből téglalpokat nyújtunk és mindegyiket megtöltjük a sonkás töltelékkel. A téglalap egyik hosszú oldalát megkenjük tojással és feltekerjük a tésztát, hogy hosszű hurkát kapjunk. A három hurkát hármas fonással összefonjuk és sütőpapírral bélelt szögletes őzgerinc formába tesszük. Megkenjük tojással és további 40 percig kelesztjük.

A kelesztés után a kalácsot 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, amíg szép arany színe lesz. A sütőből kivéve pedig hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeletenénk.

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu