Pirított petrezselymes újburgonya , recept

Pirított petrezselymes újburgonya , recept

Pirított petrezselymes újburgonya: Egyre jobban közelít a szezonja; én már a hétvégén vettem újburgonyát, bár még egy kissé borsós volt az ára, 500 ft / kg … na de az íze kárpótolt mindent

 

A Pirított petrezselymes újburgonya, hozzávalói:

  • 1,5 kg újburgonya
  • bors
  • 100g vaj
  • 2 csokor petrezselyem

A Pirított petrezselymes újburgonya Elkészítése:

Az újburgonyát egy vízzel teli tálban kapargatva a külsejét, megpucoljuk. Vagy van már olyan zöldséges is, akinek van olyan gépe, mely megteszi ezt helyettetek. Én most nem ezt választottam – neki estem sok türelemmel, no meg egy jó késsel.

Pirított petrezselymes újburgonya

Ha készen van a héjától megfosztott burgonya, akkor nincs más hátra , meg kell főzni; jó sós vízben. Lehetőség szerint ne főzzétek szét, inkább picit kevésbé legyen főtt.

Pirított petrezselymes újburgonya

Majd végy elő egy nagy serpenyőt, hevítsd fel benne a vajat és mehet bele a burgonya is, melyet előtte lecsepegtettél. Sózd meg, borsozd és kezd el lepirítani a krumpli külsejét.

Többször forgasd át. Ha kész a pirítás, mehet hozzá a petrezselyem és ezzel is forgasd majd össze. KÉSZ

Pirított petrezselymes újburgonya

Pirított petrezselymes újburgonya

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala