Pirított petrezselymes újburgonya , recept

Pirított petrezselymes újburgonya: Egyre jobban közelít a szezonja; én már a hétvégén vettem újburgonyát, bár még egy kissé borsós volt az ára, 500 ft / kg … na de az íze kárpótolt mindent
A Pirított petrezselymes újburgonya, hozzávalói:
- 1,5 kg újburgonya
- só
- bors
- 100g vaj
- 2 csokor petrezselyem
A Pirított petrezselymes újburgonya Elkészítése:
Az újburgonyát egy vízzel teli tálban kapargatva a külsejét, megpucoljuk. Vagy van már olyan zöldséges is, akinek van olyan gépe, mely megteszi ezt helyettetek. Én most nem ezt választottam – neki estem sok türelemmel, no meg egy jó késsel.
Ha készen van a héjától megfosztott burgonya, akkor nincs más hátra , meg kell főzni; jó sós vízben. Lehetőség szerint ne főzzétek szét, inkább picit kevésbé legyen főtt.
Majd végy elő egy nagy serpenyőt, hevítsd fel benne a vajat és mehet bele a burgonya is, melyet előtte lecsepegtettél. Sózd meg, borsozd és kezd el lepirítani a krumpli külsejét.
Többször forgasd át. Ha kész a pirítás, mehet hozzá a petrezselyem és ezzel is forgasd majd össze. KÉSZ
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.