2021. január 26.

Select your Top Menu from wp menus
Piña Colada kuglóf, recept

Piña Colada kuglóf, recept

Egy jó kuglóf sosem árt – tartja az ókori mondás, és milyen igaz is ez! Mi most egy kókuszos-ananászos verzióval szerettük volna feldobni a szürke novemberi hétköznapjainkat – és ha kuglóf, hát legyen kövér, így egy kis rumot is csempésztünk bele, innen pedig már egyértelmű volt a névválasztás.

 

Piña Colada kuglóf

A Piña Colada kuglóf hozzávalói:

A kuglófhoz:

  • 250 g vaj
  • 250 g cukor
  • 3 tojás
  • 150 ml kókusztej
  • 300 g liszt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 1,5 tk. sütőpor (púpos)
  • 1 tk csapott szódabikarbóna
  • fél tk só
  • 10 karika konzerv ananász
  • 50 ml fehér rum

A cukormázhoz:

  • 4 ek ananászlé
  • 10 ek porcukor
  • kókuszchips

Piña Colada kuglóf

  1. A kókusztejet megmelegítjük, majd ráöntjük a kókuszreszelékre és hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és kikeverjük. E
  3. hhez a vajas masszához öntjük a kihűlt kókusztejes cuccot, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a rumot, végül a feldarabolt ananász karikákat is.
  4. Összekeverjük a hozzávalókat és a kész tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük, de a biztonság kedvéért tűpróbát is végzünk.

Piña Colada kuglóf

Közben elkészítjük a cukormázat. Az ananászléhez adjuk a porcukrot és simára keverjük. A kuglófot fél órát hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a mázat és megszórjuk pirított kókuszchipsszel.

Próbáljátok ki a receptet és tartsatok velünk a legközelebbi fantasztikus kalandjainkban is!
Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Savanyúkáposzta leves
Savanyúkáposzta leves, recept

A Savanyúkáposzta leves Hozzávalói 4-6 személyre: 50 dkg füstölt oldalas, 1 szál füstölt kolbász, 50 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma,...

Close