Pillekönnyű kakaós kiflik, recept

Pillekönnyű kakaós kiflik, recept

 

Ennél jobbat nem kívánhatnál reggelire
A kakaós kifliket rugelachként is ismerheted. A fenséges édesség garantáltan bejön mindenkinek.

A zsidók finomsága egykor a szegények eledele volt. Az eredeti recept sokat változott az idők folyamán, még finomabb lett. A kakaós kiflikkel van azonban egy komoly baj: nem tudsz belőlük eleget készíteni! Hogy megelőzd a csalódást, kezdd dupla adaggal.

A Pillekönnyű kakaós kiflik Hozzávalói 16 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál natúr krémsajt
  • 3 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárga
  • csipet só

A szóráshoz

  • natúr kakaópor
  • cukor
  • 5 dkg csoki

Elkészítés: 20 perc, pihentetés: 30 perc, sütés: 20 perc

A Pillekönnyű kakaós kiflik Elkészítése:

  1. A vajat morzsold el a cukorral és a sóval vegyített liszttel. Add hozzá a krémsajtot, a tojássárgát és a tejfölt, majd alaposan dolgozd ki a tésztát. Ha összeáll, és szép fényes, oszd két cipóra, és hűtsd 30 percig. Ezután nyújtsd 30 centis kerek lappá, majd kend le a tojásfehérjével, és szórd meg a natúr kakaóval elkevert cukorral.
  2. Ne spórolj a töltelékkel!
  3. Vágd a tésztát átlósan 16 felé, és egyenként, kívülről befelé haladva tekerd fel. Kend le tojásfehérjével, szórd meg csokidarabokkal.
  4. Sorakoztasd a kifliket a tepsire, majd 200 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a sütőből kivéve rögtön lekened méz és víz keverékével, sokkal fényesebb lesz.

Pillekönnyű kakaós kiflik

Forrás: femina