Pillekönnyű kakaós kiflik, recept

Ennél jobbat nem kívánhatnál reggelire
A kakaós kifliket rugelachként is ismerheted. A fenséges édesség garantáltan bejön mindenkinek.
A zsidók finomsága egykor a szegények eledele volt. Az eredeti recept sokat változott az idők folyamán, még finomabb lett. A kakaós kiflikkel van azonban egy komoly baj: nem tudsz belőlük eleget készíteni! Hogy megelőzd a csalódást, kezdd dupla adaggal.
A Pillekönnyű kakaós kiflik Hozzávalói 16 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál natúr krémsajt
- 3 dkg cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojássárga
- csipet só
A szóráshoz
- natúr kakaópor
- cukor
- 5 dkg csoki
Elkészítés: 20 perc, pihentetés: 30 perc, sütés: 20 perc
A Pillekönnyű kakaós kiflik Elkészítése:
- A vajat morzsold el a cukorral és a sóval vegyített liszttel. Add hozzá a krémsajtot, a tojássárgát és a tejfölt, majd alaposan dolgozd ki a tésztát. Ha összeáll, és szép fényes, oszd két cipóra, és hűtsd 30 percig. Ezután nyújtsd 30 centis kerek lappá, majd kend le a tojásfehérjével, és szórd meg a natúr kakaóval elkevert cukorral.
- Ne spórolj a töltelékkel!
- Vágd a tésztát átlósan 16 felé, és egyenként, kívülről befelé haladva tekerd fel. Kend le tojásfehérjével, szórd meg csokidarabokkal.
- Sorakoztasd a kifliket a tepsire, majd 200 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a sütőből kivéve rögtön lekened méz és víz keverékével, sokkal fényesebb lesz.
Forrás: femina