Pikk-pakk csirkés egytálétel

Pikk-pakk csirkés egytálétel

A hétvégénket sokszor nem szeretnénk a tűzhely mellett tölteni, viszont a mennyei családi ebédről se szeretnénk lemondani. Ilyenkor jönnek jól azok a receptek, amikhez csak minden hozzávalót összedobunk és a sütő helyettünk, teszi a dolgát. Dóra elhozta elárulja a kedvenc ilyen egytálételét. Lesz benne csirke, bacon, körte és sok-sok fűszer. Egyszerűen zseniális!

Pikk-pakk csirkés egytálétel

Hozzávalók:

  • 3 csirkecomb
  • 2-3 ek juharszirup (méz)
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1-2 tk mustár
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 1 kg újkrumpli
  • 3 db körte
  • 6-8 szelet bacon
  • 2 ág friss oregano
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 2 ág friss rozmaring
  • só, bors

A juharszirupot, mustárt, fehérbort, olívaolajat, sót és borsot alaposan elkeverjük. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk egy tálba tesszük, leöntjük a páccal, alaposan belemasszírozzuk és hűtőben minimum egy órát, de akár egy éjszakát is állni hagyjuk.

A megmosott krumplikat vékonyabb karikákra vágjuk, egy hőálló tálba tesszük, megsózzuk, meglocsoljuk egy kis olíva olajjal és 180 fokos sütőben 15 percen keresztül elősütjük. Ezután kivesszük a sütőből és ráhelyezzük a felnegyedelt körtéket, a bepácolt csirkecombokat és kissé meglocsoljuk a páclével. A bacont nagyobb kockákra vágjuk és a csirkék tetejére halmozzuk. A friss oregánót, kakukkfüvet és rozmaringot, a krumplik és csirkék közé dugdossuk, meglocsoljuk egy kis alaplével és a sütőbe helyezzük. 180 fokon 45-60 percen keresztül készre sütjük.

Pikk-pakk csirkés egytálétel

 
Forrás:Streetkitchen