Pikk-pakk csirkés egytálétel

A hétvégénket sokszor nem szeretnénk a tűzhely mellett tölteni, viszont a mennyei családi ebédről se szeretnénk lemondani. Ilyenkor jönnek jól azok a receptek, amikhez csak minden hozzávalót összedobunk és a sütő helyettünk, teszi a dolgát. Dóra elhozta elárulja a kedvenc ilyen egytálételét. Lesz benne csirke, bacon, körte és sok-sok fűszer. Egyszerűen zseniális!
Hozzávalók:
- 3 csirkecomb
- 2-3 ek juharszirup (méz)
- 1/2 dl fehérbor
- 1-2 tk mustár
- 1,5 ek olívaolaj
- 1 kg újkrumpli
- 3 db körte
- 6-8 szelet bacon
- 2 ág friss oregano
- 2 ág friss kakukkfű
- 2 ág friss rozmaring
- só, bors
A juharszirupot, mustárt, fehérbort, olívaolajat, sót és borsot alaposan elkeverjük. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk egy tálba tesszük, leöntjük a páccal, alaposan belemasszírozzuk és hűtőben minimum egy órát, de akár egy éjszakát is állni hagyjuk.
A megmosott krumplikat vékonyabb karikákra vágjuk, egy hőálló tálba tesszük, megsózzuk, meglocsoljuk egy kis olíva olajjal és 180 fokos sütőben 15 percen keresztül elősütjük. Ezután kivesszük a sütőből és ráhelyezzük a felnegyedelt körtéket, a bepácolt csirkecombokat és kissé meglocsoljuk a páclével. A bacont nagyobb kockákra vágjuk és a csirkék tetejére halmozzuk. A friss oregánót, kakukkfüvet és rozmaringot, a krumplik és csirkék közé dugdossuk, meglocsoljuk egy kis alaplével és a sütőbe helyezzük. 180 fokon 45-60 percen keresztül készre sütjük.
Forrás:Streetkitchen