Pikáns sütőtökös tészta füstölt sajttal
Bár elsőre talán furcsának tűnhet, a füstölt sajt és a sütőtök remek párosítás – erre akkor jöttem rá, amikor a kisfiam szokásos sütőtökpüréjét igyekeztem kicsit feldobni, és adtam hozzá egy kis füstölt sajtot – neki és nekem is jobban ízlett így. Feltétként, kicsit felturbózva, tésztával is remek.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb méretű sütőtök
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg füstölt kecskesajt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fehérbors
- 1 csomag tetszés szerinti tészta
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Főzd ki a tésztát a szokásos módon, közben pedig hámozd meg és magozd ki a sütőtököt, majd alufóliába csomagolva tedd a sütőbe, és 200 fokon süsd kb. fél órán át. Miután kivetted, már bizonyára megpuhult annyira, hogy a héjától könnyedén meg tudsz szabadulni – persze, csak miután kihűlt egy kicsit. Ha ez megvan, tedd bele egy tálba a sütőtök húsát, és nyomkodd át egy villával, ha nem elég krémes. Majd tedd fel a vajat a tűzre, és miután megolvadt, add hozzá a vörös- és a fokhagymát. Ezután jöhet a sütőtök, forgasd át és fűszerezd. Reszeld rá a füstölt sajtot, keverd össze a tésztával, és kész is a finom és egészséges fogás.
Forrás: bien.hu