Pikáns Hamburger

Pikáns Hamburger

Hozzávalók

  • 900 g marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db jalapeno paprika
  • 8 db zsemle
  • fél marék cilantro
  • 180 g cheddar sajt
  • 5 g kömény
  • 5 g só

Elkészítés

  1. Egy nagyobb edénybe keverd össze a darált húst a köménnyel, a sóval, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott cilantróval.
  2. Végül dolgozd bele a reszelt sajtot és a felaprított jalapeno paprikát is.
  3. A húst oszd nyolc egyenlő részre, és formálj belőlük húspogácsákat.
  4. Közepes hőmérsékletre melegítsd elő a grillt.
  5. A rácsokat kend le olajjal, és a húspogácsákat tedd fel a nyársra.
  6. Pirítsd meg mindkét oldalukat 2-2 percig.
  7. Ezután vedd lejjebb a hőfokot alacsony hőmérsékletre és süsd újabb két percig a hamburgert oldalanként.
  8. A sütési idő vége felé a félbevágott zsemléket is helyezd a rácsra, hogy kissé megpiruljanak.
  9. Salátával és a kedvenc szószoddal tálald a csípős burgert.

Extra tippek:

  • A recepthez a jó minőségű húsmarha nyaka, szegye vagy lapockája is jó, de akár combból is készülhet a burger.
  • Ha szárazabb lenne a hús, akkor kerülhet bele külön darált szalonna, hogy meglegyen a fogás zsírtartalma és ne száradjon ki sütés közben a húspogácsa.
  • A húspogácsa formázásakor érdemes egy mélyedést a közepébe nyomni, hogy sülés közben kisimulhasson a hús és ne púposodjon fel a rostok összeugrásakor.