Pikáns Csirkemell rebarbara chutneyval, recept

Pikáns Csirkemell rebarbara chutneyval, recept

A savanyú rebarbarából kb. 7 perc alatt egy káprázatos, édes, és fűszeres ragu készíthető, amihez elég egy natúr csirkemell, és párolt brokkoli. Kiváló nyári főétel.

Pikáns Csirkemell rebarbara chutneyval
A Pikáns Csirkemell rebarbara chutneyval Hozzávalói 2 főre:

  • 2 (azaz egy pár) csirkemell filé 450 g,
  • só, tört színes bors,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 ek. olíva olaj

A raguhoz:

  • 500 g rebarbara,
  • 70 g főzőhagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 tk reszelt friss gyömbér,
  • 2 ek méz,
  • só, tört színes bors,
  • 1 mk fahéj,
  • 1 mk koriander,
  • chili,
  • 1 ek olíva olaj
  • Továbbá 400 g brokkoli

Pikáns Csirkemell rebarbara chutneyval
A Pikáns Csirkemell rebarbara chutneyval elkészítése:

  1. A brokkolit tegyük fel egy párolóedénybe.
  2. Forrást követően 5-6 percig pároljuk, majd vegyük le a gőzről.
  3. A raguhoz hámozzuk meg a rebarbarát, majd egészen kicsire daraboljuk fel.
  4. A hagymát aprítsuk, és dinszteltjük meg az olajon.
  5. Szedjük rá a rebarbarát, öntsük fel 1 dl vízzel, majd fűszerezzük be.
  6. A koriandert törjük össze, mielőtt a raguhoz tennének.
  7. Fedő alatt 4-5 percig pároljuk.
  8. A végén keverjük el benne a mézet is.
  9. A húst sózzuk, borsozzuk, majd fokhagymás olíva olajon süssük át mindkét oldalukat.
  10. A ragu előre is elkészíthető, illetve el is rakható üvegekbe télire.

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.

forrás: ritakonyhaja

Pikáns Csirkemell rebarbara chutneyval