Pikáns Csirkemell rebarbara chutneyval, recept

A savanyú rebarbarából kb. 7 perc alatt egy káprázatos, édes, és fűszeres ragu készíthető, amihez elég egy natúr csirkemell, és párolt brokkoli. Kiváló nyári főétel.

A Pikáns Csirkemell rebarbara chutneyval Hozzávalói 2 főre:
- 2 (azaz egy pár) csirkemell filé 450 g,
- só, tört színes bors,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 ek. olíva olaj
A raguhoz:
- 500 g rebarbara,
- 70 g főzőhagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 tk reszelt friss gyömbér,
- 2 ek méz,
- só, tört színes bors,
- 1 mk fahéj,
- 1 mk koriander,
- chili,
- 1 ek olíva olaj
- Továbbá 400 g brokkoli

A Pikáns Csirkemell rebarbara chutneyval elkészítése:
- A brokkolit tegyük fel egy párolóedénybe.
- Forrást követően 5-6 percig pároljuk, majd vegyük le a gőzről.
- A raguhoz hámozzuk meg a rebarbarát, majd egészen kicsire daraboljuk fel.
- A hagymát aprítsuk, és dinszteltjük meg az olajon.
- Szedjük rá a rebarbarát, öntsük fel 1 dl vízzel, majd fűszerezzük be.
- A koriandert törjük össze, mielőtt a raguhoz tennének.
- Fedő alatt 4-5 percig pároljuk.
- A végén keverjük el benne a mézet is.
- A húst sózzuk, borsozzuk, majd fokhagymás olíva olajon süssük át mindkét oldalukat.
- A ragu előre is elkészíthető, illetve el is rakható üvegekbe télire.
Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.
forrás: ritakonyhaja