Story Highlights
- Ez a recept remek bevezetőt nyújt a szárazpácok világába. Egyszerű, a pácolásnál gyorsabb és karakteresebb ízt ad. Ha csak délután hozza úgy a kedvünk egy esti grillezéshez, ezzel a technológiával akkor se késő nekiállni, nem igényel egész éjszakás pácolást a száraz pác.
A szárazpáchoz
- 3.5 evőkanál cukor – barna
- 1.5 evőkanál só
- 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
- 1 evőkanál chili (őrölt)
- 1 evőkanál Madras curry
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 evőkanál vöröshagymapor
- 1 evőkanál kávé – szemes
- 1.5 kg csirkeszárny
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
10 perc a pác elkészítés + 2 óra szárazpácolás + 10 perc a sütés
Elkészítés
A szárazpác összes hozzávalóját kimérjük, egy kisebb befőttes üvegbe öntjük.
A kávészemeket egy mozsárban megroppantjuk, és szintén hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz.
Az üveget lezárjuk, és alaposan összerázzuk.


A megmosott csirkeszárnyakat beszórjuk a fűszerkeverékkel, alaposan eldörzsöljük azt mindkét oldalán.
Tálba gyűjtjük a szárnyakat, lefedjük, és két órát szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni őket.

Ízlés szerint alaposan meggrillezzük őket


Jó étvágyat!
