Ígty készül a Pihe-puha pogácsa, recept
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
A Pihe-puha pogácsa Hozzávalói:
- 60 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 25 dkg margarin
- 4 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg reszelt sajt
A Pihe-puha pogácsa Elkészítése:
A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítem. A tejfölbe belekeverem az élesztőt, majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicsit átgyúrom és hagyom kelni kb 1/2 órát.
Pihenés után, háromszor hajtogatom 20 percenként, majd kinyújtom kb 2 ujjnyi vastagra, felvert tojással lekenem, késsel berácsozom, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom.
200 fokon sütöm, 30 perc alatt kész. Hideg sütőbe teszem és úgy kezdem sütni. Nagyon finom és puha.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: receptneked.hu