Philadelphia cheese steak szendvics – Szaftos és sajtos

A Philadelphia cheese steak szendvics Hozzávalói:
- Valamilyen pofás bagett
- Majonéz a bagettekre
- 6-7 fej csiperke gomba
- 3 kaliforniai paprika különböző színekben
- Hátszín, vagy fehérpecsenye
- 5-6 szelet scamorza, vagy mozzarella sajt
- só, bors
- olaj a zöldségek és a hús pirításához
A bagettet keresztben és hosszában is elvágjuk, majd majonézzel megkenve mindegyik felüket szépen lepirítjuk egy száraz serpenyőben, majd félretesszük az egészet egy papírral letakarva. A gombát feldaraboljuk és forró serpenyőben, olajon lepirítjuk. A piruló gomba mellé jöhet a csíkokra vágott kaliforniai paprika, amit szintén megkapatunk. Ha szépen lepirultak, megsózzuk zöld-ségeket és félretoljuk őket a serpenyőben, hogy legyen helye a húsnak.
A hűtő-hideg húsból nagyon vékony szeleteket vágunk és ha visszamelegedtek szoba hőmérsékletűre, a hússzeleteket bedobjuk a serpenyőbe a zöldségek mellé. Kapnak egy kevés olajat, sót, borsot. Nagy lángon sütjük 2-3 percig, hogy ne száradjanak ki. A sajtból szeleteket vágunk és rádobjuk a húsra. Megvárjuk, hogy szépen ráolvadjon, majd az egész cucc mehet rá a bagettekre, húsostól, sajtostul, zöldségestül. Lezárjuk a szenyót a bagett tetejével és kész!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu