Petrezselymes Gombaleves – recept

Petrezselymes Gombaleves – recept

A Petrezselymes Gombaleves Hozzávalói:

  •  1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 nagyobb méretű paprika
  • 2 evőkanál vaj vagy margarin
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1/2 l tyúkhúsalaplé (vagy 1/2 l víz és egy csirkeleves kocka)
  • 1,5 dl tej
  • fekete bors
  • 1-2 szál petrezselyemzöld (vagy 2 kk szárított petrezselyem)

Petrezselymes Gombaleves

A Petrezselymes Gombaleves Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát tisztítsa meg, a paprikát mossuk és törölje meg, a magokat és az erét távolítsa el. Mindhárom összetevőt aprítsa fel.

A vajat közepes hőmérsékleten olvassza fel, majd 5 percig, amíg puha lesz párolja benne a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát.

A gombát tisztítsa és mossa meg, vágja szeletekre és adja a hagymához. Öntse fel a tyúkhúslevessel és forralja fel, majd főzze kb. 10 percig, addig amíg a gombákat a fakanállal könnyen el tudja vágni.

Vegye kissé gyengébbre a lángot, majd adja hozzá tejet. Sóval és borssal ízesítse, és a levest épp csak forrásig hevítse.

Közben mossa meg a petrezselymet, aprítsa fel és keverje a levesbe, majd azonnal tálalja.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala