Petrezselymes Gombaleves – recept
A Petrezselymes Gombaleves Hozzávalói:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 nagyobb méretű paprika
- 2 evőkanál vaj vagy margarin
- 15 dkg csiperkegomba
- 1/2 l tyúkhúsalaplé (vagy 1/2 l víz és egy csirkeleves kocka)
- 1,5 dl tej
- só
- fekete bors
- 1-2 szál petrezselyemzöld (vagy 2 kk szárított petrezselyem)
A Petrezselymes Gombaleves Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát tisztítsa meg, a paprikát mossuk és törölje meg, a magokat és az erét távolítsa el. Mindhárom összetevőt aprítsa fel.
A vajat közepes hőmérsékleten olvassza fel, majd 5 percig, amíg puha lesz párolja benne a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát.
A gombát tisztítsa és mossa meg, vágja szeletekre és adja a hagymához. Öntse fel a tyúkhúslevessel és forralja fel, majd főzze kb. 10 percig, addig amíg a gombákat a fakanállal könnyen el tudja vágni.
Vegye kissé gyengébbre a lángot, majd adja hozzá tejet. Sóval és borssal ízesítse, és a levest épp csak forrásig hevítse.
Közben mossa meg a petrezselymet, aprítsa fel és keverje a levesbe, majd azonnal tálalja.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.