Petrezselyemkrém Leves

Hozzávalók:
- 40 dkg petrezselyemgyökér,
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl kefir,
- 2 ek olaj,
- 1 tyúkhúsleveskocka,
- 1 ek liszt,
A levesbetéthez:
- 1 tojás,
- 1/2 dl tej,
- 1 púpozott ek liszt,
- olaj a sütéshez, só és törött bors ízlés szerint.
A levesbetéthez a tojást habosra keverjük a tejjel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és a liszttel egészen simára
keverjük. Sűrű palacsintatészta-szerű masszának kell lennie. 10 percig pihetetjük. Közben a zöldséget
megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra vágva, az olajon megpirítjuk. Ezután felengedjük 8 dl vízzel.
Puhára fozzük. Ha már nem nagyon forró, turmixgépben pépesre zúzzuk, és a fazékba visszaöntjük. Hozzátesszük a lisztet és a kefirt, valamint fél dl vizet simára keverünk és beleöntjük a forrásban lévő levesbe.
Kevergetve jól kiforraljuk, vagyis legalább 5 percig főzzük. A megmosott, és nagyon finomra aprított
petrezselyemzöldet beleszórjuk, de már nem forraljuk, csak befedve melegen tartjuk. Kétujjnyi olajat
felforrósítunk, és öblös szűrőkanalat vagy kicsi tésztaszűrőt tartunk az olaj fölé. A palacsintatésztát
beleöntjük. A szűrő lyukacskáin keresztül folyik bele a tészta a forró olajba és azonnal megsül. A megsült
tésztát leszuűrjük és a petrezselyemleves mellé tálaljuk. Ki-ki magának teszi a levesébe.