Peach Melba, recept
A Peach Melba Hozzávalói (4 személyre):
- 400 g málna
- 50 ml málna pálinka
- 4 barack
- 4 ek cukor
- 4 gombóc vanília fagyi
- 3 dkg szeletelt mandula
- 1 csésze cukor
- 1 csésze víz
- pár szem málna a díszítéshez
A barackok tetején, késsel, egy X jelet vágunk és fél percre lobogó vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját. A málnát egy lábasban a 4 evőkanál cukorral főzni kezdjük, majd egy pár perc múlva, amikor szétfőttek a málnaszemek, átpasszírozzuk őket egy szűrőn.
A cukrot, vizet, málna pálinkát felforraljuk és beleültetjük a félbe vágott barackokat, 3-4 percig főzzük őket, majd kiszedjük és teljesen lehűtjük őket. Száraz serpenyőben lepirítjuk a mandulát. Egy pohár aljára jön 1-2 evőkanál málnaszósz, rá 2 gombóc vaníliafagylalt, a egy fél barack felharmadolva, majd pár szem friss málna és végül pirított mandula.
Forrás: streetkitchen.hu