Pásztortarhonya bográcsban, recept

Pásztortarhonya bográcsban, recept

A Pásztortarhonya bográcsban Hozzávalói:

  • 50 dkg tarhonya,
  • 40 dkg krumpli,
  • 30 dkg parasztkolbász,
  • 10 dkg szalonna,
  • 1 nagy hagyma,
  • 2 zöld paprika,
  • 1 nagy paradicsom,
  • 2 cikk fokhagyma,
  • só, bors, paprika

A Pásztortarhonya bográcsban Elkészítése:

a szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a tarhonyát és félig megpirítjuk, ekkor hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és együtt pirítjuk tovább. Rátesszük a kockára vágott krumplit, a karikára vágott kolbászt, az apróra tört fokhagymát, a hosszúkásra vágott paprikát és a darabokra vágott paradicsomot. Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, összekavarjuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy jól ellepje. Lassú lángon, többször megkavarva, készre főzzük.

Ha szükséges, főzés közben még utánatöltjük annyi forró vízzel, hogy a főzés végére bő szaftja maradjon, amit a tarhonya fél órás pihenés alatt magába fog szívni. Melegen, idény zöldségekkel tálaljuk.

Pásztortarhonya bográcsban

Pásztortarhonya bográcsban

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja