Laza olasz kaják: Pasta primavera
Ebben az adásban nagyon sok és nagyon laza olasz ételeket mutatunk nektek. Lesz egy krémes paradicsomleves, a pappa al pomodoro, a szicíliaiak lecsója, ami egyáltalán nem olyan, mint a magyar, a caponata. Ezeken kívül egy nagyon zöldséges tészta, a pasta primavera receptjét is megmutatjuk, de az olaszok parmezános rántott csirkéje se maradhat ki és persze édesen szép az élet, így egy epres panna cottával zárjuk a sort. Próbáljátok ki őket, mert nagyon FINOMAK!
A Pasta primavera Hozzávalói (6 főre):
5 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 nagy marék különböző színű koktélparadicsom
4 db csiperkegomba
1 marék cukorborsó
4 db zöld spárga
1/3 cukkini
1 marék zöldborsó
8 ek reszelt parmezán
1,5 dl tejszín
½ csokor friss petrezselyem
½ csokor friss bazsalikom
2 ek fenyőmag
1 csomag spagetti tészta
Só, bors
Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felhevítek, és rádobunk 2 vékony karikákra vágott fokhagymát. Amint elkezdett illatozni, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat és 1-2 percig sütjük, majd félretesszük a serpenyőt és előveszünk egy másikat.
Abban kb. 3 percig pirítjuk, 3 evőkanál olívaolajon, a felnegyedelt gombát, majd hozzáadjuk a félbe vágott cukorborsót és a felnegyedelt spárgát (a fás végét előzőleg letörjük) és 1-2 percig pirítjuk. A lángot lejjebb vesszük és beletesszük a felkarikázott cukkinit, majd 2 felaprított fokhagymát és a zöldborsót. Ha lepirult, akkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 4 evőkanál reszelt parmezánnal és felöntjük a tejszínnel. Összeforgatjuk és 1-2 percig rotyogtatjuk.
A paradicsomos keverék alatt ismét begyújtunk, kissé összerottyantjuk, majd összeforgatjuk a felaprított petrezselyemmel és bazsalikommal. Egy tálban összeforgatjuk a kifőtt tésztát a cukkinis szósszal és megszórjuk a tetejét a paradicsomokkal, végül a maradék reszelt parmezánnal és fenyőmaggal.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen