Pastéis de Belém, a pudingos kosárka Portugáliából

A Pastéis de Belém Hozzávalói
A Pastéis de Belém Elkészítése
A sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokozatra (általában 250C).
A leveles tésztából egy kb. 30x20cm-es téglalapot nyújtunk, majd a hosszabb oldalánál indulva, szorosan feltekerjük, úgy, hogy egy kb. 3-4cm átmérőjű hengert kapjunk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a krémet: 3,5 dl tejet a cukorral, csipet sóval és diónyi vajjal forráspontig melegítünk.
A lisztet csomómentesre keverjük a maradék 1/2 dl tejjel, majd hozzáadjuk a forró tejet, elkeverjük, és állandóan keverve kissé lehűtjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, simára keverjük.
Kivajazunk egy 12 adagos normál méretű muffin tepsit.
Elővesszük a tésztát a hűtőből, és kb. 3cm hosszú szeleteket vágunk belőle.
A formákba helyezzük. Kissé bevizezzük a hüvelykujjunkat, majd kosárkát képzünk a tésztából, úgy hogy minél vékonyabb rétegre húzzuk ki, és szorosan simuljon a forma falához.
Minden kosárkát 2/3-ig megtöltünk a krémmel.
Kb. 12 percig sütjük, hogy a tészta átsüljön.
Ekkor grillfokozatra kapcsoljuk a sütőt, és (sütőtől függően) kb.4-5 percig a legfelső rácson sütjük, hogy a krém teteje szinte feketére piruljon.
Langyosan, porcukorral és őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: izeselet.hu