A pasztinákot télen kihagyni vétek lenne, aki még nem kóstolta, tegye meg: talán még a sárgarépánál is édesebb, de mégis valahogy földes ízű gyökérzöldség .Ezért volt hozzá tökéletes kiegészítő a parmezán,és biztos vagyok benne, a tejszín helyett krémsajttal is szuper lenne.

A Parmezános pasztinák krémleves Hozzávalói: (2 személyre-persze hogy a gyerekek nem kértek)

  • 25 dkg pasztinák
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg krumpli
  • 3-4 dl csirkehúsleves
  • bors
  • hüvejkujjnyi parmezándarab (nekem pont a kőkemény vége volt)
  • dió

A Parmezános pasztinák krémleves elkészítése:

  1. A pasztinákot megtisztítottam, vékony karikákra vágtam, a forró vajon átforgattam, sóztam picit, lefedtem és 3-4 percig pároltam.
  2. Hozzáadtam a vékonyan felkarikázott krumplit, kevés borsot tekertem hozzá, ráöntöttem a levest, beledobtam a parmezánt és kb. 10 percig fedő alatt főztem.
  3. Botmixerrel pürésítettem (ekkor már a sajt is puha lesz), hozzákevertem a végén a tejszínt is, parmezánforgácsokkal és durvára tört dióval megszórva tálaltam.

Parmezános pasztinák krémleves

Forrás: piszke

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

EZT OLVASTAD MÁR?
Tárkonyos csirkés zöldborsós tészta
Tárkonyos csirkés zöldborsós tészta, recept

  A látványkonyhák egyik nagy előnye, hogy szabadegyetemként működnek, ha az ember fogékony a külvilág, ajándékként az éterben szórt információira....

Close