Parmezános padlizsánszeletek paradicsommártásban

Parmezános padlizsánszeletek paradicsommártásban

A Parmezános padlizsánszeletek paradicsommártásban Hozzávalói 4 személyre:

  • 1 kg érett paradicsom,
  • 6-7 cikk fokhagyma,
  • 8 dkg parmezán,
  • olívaolaj,
  • 1 marék bazsalikom,
  • só, bors.

 

Parmezános padlizsánszeletek paradicsommártásban

 

A Parmezános padlizsánszeletek paradicsommártásban Elkészítése


padlizsánt megmossuk, 3 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felén megszórjuk
sóval és meglocsoljuk olajjal, majd forró serpenyőben  megsütjük. A
paradicsomokat keresztben kissé bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, majd a
héját lehúzzuk és összevágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, átforgatjuk kevés olajon, hozzáadjuk a paradicsomot és nagy lángon sütjük, míg besűrűsödik. Sóval, borssal és aprított bazsalikommal ízesítjük.
A paradicsommártást egy hőálló tepsibe tesszük, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket és megszórjuk reszelt parmezánnal. Forró sütőben megpirítjuk. Azonnal tálaljuk. 

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu