- 1 kg érett paradicsom,
- 6-7 cikk fokhagyma,
- 8 dkg parmezán,
- olívaolaj,
- 1 marék bazsalikom,
- só, bors.
A Parmezános padlizsánszeletek paradicsommártásban Elkészítése:
padlizsánt megmossuk, 3 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felén megszórjuk
sóval és meglocsoljuk olajjal, majd forró serpenyőben megsütjük. A
paradicsomokat keresztben kissé bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, majd a
héját lehúzzuk és összevágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, átforgatjuk kevés olajon, hozzáadjuk a paradicsomot és nagy lángon sütjük, míg besűrűsödik. Sóval, borssal és aprított bazsalikommal ízesítjük.
A paradicsommártást egy hőálló tepsibe tesszük, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket és megszórjuk reszelt parmezánnal. Forró sütőben megpirítjuk. Azonnal tálaljuk.
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu