Paradicsomos zöldségleves

Paradicsomos zöldségleves

 

Hozzávalók:

  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél zeller
  • 2 db zsenge karalábé
  • 1 nagyobb paradicsompüré konzerv
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi őrölt bors, tárkony
  • csöpp olaj
  • maroknyi cérnametélt vagy más apró tészta
  • vegeta

Elkészítése:

paradicsomos-zoldsegleves

A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vagy szeletekre vágjuk, az olajra dobjuk, hogy színüket megőrizzék. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, belekeverjük az ízesítőket, valamint az apróra vágott petrezselymet és főni hagyjuk. Amikor a zöldség majdnem megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét, beletesszük a tésztát és puhulásig főzzük.