Paradicsomos-mozzarellás penne sütőben összesütve
Ez egy igazi kényeztető fogás, hiszen olyan dolgok kerültek bele, amiket az emberiség 99,9%-a imád: paradicsomszósz zöldfűszerekkel, olvadó mozzarella sajt és penne tészta. Na meg persze ott figyelnek még a tonhalgolyók is, amik isteniek, de ha nem vagytok oda a halért, nyugodtan cseréljétek le egy klasszikus meatballra is, úgyis király lesz. Na de szövegelés helyett lássuk inkább a receptet!
A Paradicsomos-mozzarellás penne sütőben Hozzávalói:
A tonhalgolyókhoz:
- 240 g konzerv tonhal
- 4 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás felverve
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 citrom leve
- só, bors
A paradicsomos pennéhez:
- 500 g penne tészta
- 680 g passata di pomodoro (passzírozott paradicsompüré)
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g kapribogyó
- 50 g olajbogyó
- 25 g friss bazsalikom
- Kis csokor petrezselyem
- 1 tk szárított oregano
- + ha szükséges 1-2 dl víz
- 400 g mozzarella
A tonhalgolyókkal kezdünk: az összes hozzávaló egy tálba kerül, majd mindent összekeverünk, hogy homogén masszát kapjunk. Ebből golyókat formázunk, amiket kevés olajon egy forró serpenyőben kisütünk.
A paradicsomszószhoz az újhagymát kevés olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a kapribogyót és az olajbogyót. Felöntjük a paradicsommal, majd a fűszerekkel ízesítjük és 15 perc alatt összerottyantjuk.
A penne tésztát forró, sós vízben az al dente állapotnál kicsit keményebbre főzzük, majd leszűrjük és a szószhoz borítjuk. Összeforgatjuk az egészet és egy hőálló tálba öntünk belőle egy adagot. Mozzarella sajtot tékedünk bele, valamint beledobálunk párat a tonhalgolyókból, majd újabb adag tészta, sajt és végül golyók. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt összesütjük, hogy a sajt szépen megolvadjon.
Forrás: Streetkitchen.blog.hu