Paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal, recept

A Paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal Hozzávalói 4 személyre:
- 1 kis fej káposzta,
- 3 érett paradicsom,
- 1 hagyma,
- 1 evőkanál zsír,
- 1 evőkanál liszt,
- só, bors,
- fűszerpaprika,
- csombor,
- kapor;
a gombafasírthoz:
- 40 dkg gomba,
- 1 hagyma,
- 4 dkg vaj,
- 2 cikk fokhagyma,
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa,
- 1 tojás,
- só, bors,
- majoránna,
- olaj a sütéshez.
A Paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal Elkészítése:
A káposzta külső leveleit levesszük, félbe, majd vékony laskára vágjuk, megsózzuk és a zsír felén kissé megdinszteljük. A paradicsomokat bevágjuk, 1 percre forró vízbe dobjuk, majd a héját lehúzzuk, a húsát pedig összevágjuk és hozzáadjuk a káposztához. Az apróra vágott hagymát a megmaradt zsíron üvegesre dinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával meg a liszttel, felöntjük 2 dl vízzel, felforraljuk, majd a káposztára öntjük.
Beletesszük az összekötött csombort meg a kaprot, megszórjuk borssal és 15-20 percig főzzük. A gombafasírthoz a hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a megmosott és ledarált(vagy késes aprítóban összevágott) gombát és zsírjára sütjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zsemlemorzsát meg a tojást, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük, majd összedolgozzuk. Olajos kézzel diónyi fasírtokat formázunk, majd forró olajban megsütjük. A főzelékkel tálaljuk.
Forrás: aledakonyhaja