Paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal, recept

Paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal, recept

A Paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal Hozzávalói 4 személyre:

  • 1 kis fej káposzta,
  • 3 érett paradicsom,
  • 1 hagyma,
  • 1 evőkanál zsír,
  • 1 evőkanál liszt,
  • só, bors,
  • fűszerpaprika,
  • csombor,
  • kapor;

a gombafasírthoz:

  • 40 dkg gomba,
  • 1 hagyma,
  • 4 dkg vaj,
  • 2 cikk fokhagyma,
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 1 tojás,
  • só, bors,
  • majoránna,
  • olaj a sütéshez.

A Paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal Elkészítése:

A káposzta külső leveleit levesszük, félbe, majd vékony laskára vágjuk, megsózzuk és a zsír felén kissé megdinszteljük. A paradicsomokat bevágjuk, 1 percre forró vízbe dobjuk, majd a héját lehúzzuk, a húsát pedig összevágjuk és hozzáadjuk a káposztához. Az apróra vágott hagymát a megmaradt zsíron üvegesre dinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával meg a liszttel, felöntjük 2 dl vízzel, felforraljuk, majd a káposztára öntjük.

Paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal

Beletesszük az összekötött csombort meg a kaprot, megszórjuk borssal és 15-20 percig főzzük. A gombafasírthoz a hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a megmosott és ledarált(vagy késes aprítóban összevágott) gombát és zsírjára sütjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zsemlemorzsát meg a tojást, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük, majd összedolgozzuk. Olajos kézzel diónyi fasírtokat formázunk, majd forró olajban megsütjük. A főzelékkel tálaljuk.

 

Forrás: aledakonyhaja