Paprikaszószos csirkepörkölt, ami után kitunkolod a tányérodat, recept

A paprikaszósztól a csirkepörkölt gyönyörű színt kap, és még zamatosabb lesz.
Nem lesz unalmas a hétvégi ebéd, ha paprikaszószos csirkepörkölt is szerepel a menüben. Ezt a főételt nagyon egyszerűen el tudod készíteni, a végeredmény mégis parádés lesz. Baloghné Kele Judit receptjét sokan el fogják kérni tőled.
A Paprikaszószos csirkepörkölt Hozzávalói 4 személyre:
- 50 dkg csirkemell
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- Paprikaszósz
- 4 kápia vagy kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés: 15, sütés: 40 perc, főzés: 50 perc
A Paprikaszószos csirkepörkölt Elkészítése:
- A paprikákat tedd egy hőálló tálba, locsold meg kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben egyszer fordíts rajta.
- Ezután tedd egy nejlonzacskóba, zárd le jól, majd hagyd így tíz percig. Ha már nem meleg a paprika, húzd le a héját, távolítsd el a magokat, és kapard ki a húsát.
- Add hozzá a fokhagymát, egy-két evőkanál olajat, sózd, borsozd, majd botmixerrel pürésítsd.
- Készítsd el a pörköltet. A vöröshagymát aprítsd fel, a csirkemellet pedig kockázd fel. Egy lábosban hevíts olajat, és fonnyaszd meg benne a hagymát, majd dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, és önts rá kevés vizet.
- Lefedve párold körülbelül 40-50 percig. Amikor a hús megpuhul, keverd hozzá a paprikaszószt, és forrald össze egy-két perc alatt. Körettel együtt kínáld.
Forrás: femina