Paprikaszószos csirkepörkölt, ami után kitunkolod a tányérodat, recept

Paprikaszószos csirkepörkölt, ami után kitunkolod a tányérodat, recept

A paprikaszósztól a csirkepörkölt gyönyörű színt kap, és még zamatosabb lesz.

Nem lesz unalmas a hétvégi ebéd, ha paprikaszószos csirkepörkölt is szerepel a menüben. Ezt a főételt nagyon egyszerűen el tudod készíteni, a végeredmény mégis parádés lesz. Baloghné Kele Judit receptjét sokan el fogják kérni tőled.

A Paprikaszószos csirkepörkölt Hozzávalói 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • Paprikaszósz
  • 4 kápia vagy kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Paprikaszószos csirkepörkölt
Elkészítés: 15, sütés: 40 perc, főzés: 50 perc

A Paprikaszószos csirkepörkölt Elkészítése:

  1. A paprikákat tedd egy hőálló tálba, locsold meg kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben egyszer fordíts rajta.
  2. Ezután tedd egy nejlonzacskóba, zárd le jól, majd hagyd így tíz percig. Ha már nem meleg a paprika, húzd le a héját, távolítsd el a magokat, és kapard ki a húsát.
  3. Add hozzá a fokhagymát, egy-két evőkanál olajat, sózd, borsozd, majd botmixerrel pürésítsd.
  4. Készítsd el a pörköltet. A vöröshagymát aprítsd fel, a csirkemellet pedig kockázd fel. Egy lábosban hevíts olajat, és fonnyaszd meg benne a hagymát, majd dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, és önts rá kevés vizet.
  5. Lefedve párold körülbelül 40-50 percig. Amikor a hús megpuhul, keverd hozzá a paprikaszószt, és forrald össze egy-két perc alatt. Körettel együtt kínáld.

Forrás: femina