2021. január 25.

Select your Top Menu from wp menus
Paprikás tyúk (Ají de gallina)

Paprikás tyúk (Ají de gallina)

Story Highlights

  • Paprikás tyúk (Ají de gallina)

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db egész tyúk
  • 2 db hagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 db ají paprika
  • néhány szem pekándió
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 szelet fehér kenyér
  • 1 dl tej

ELKÉSZÍTÉSE:

aji-de-gallina-paprikas-tyuk

Egy kövér tyúkból húslevest készítünk. A megfőtt tyúkot kiemeljük a levesből, kicsontozzuk, és a húsát apróra vágjuk. Egy fazékban olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, a négybe vágott hagymát, és ajít adunk hozzá. Mielőtt a paprika megbarnulna, lezárjuk, és a hagymával, fokhagymával együtt felaprítjuk. A kenyeret tejbe áztatjuk, villával összetörjük és a húslével együtt a paprikához adjuk. Főzzük még egy kis ideig, majd sóval, pekándióval és reszelt sajttal ízesítjük. Beletesszük a tyúkhúst is, és jól összekeverjük. Főtt krumplival, főtt tojással, olívabogyóval vagy rizzsel tálalhatjuk.

 

Forrás: magyarkonyhaonline.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Lazacfilé zellerpürével – Pisztáciás pesztóval, körömvirággal

PISZTÁCIÁS PESZTÓ HOZZÁVALÓK: 2 ek pisztácia 1 gerezd fokhagyma 1 csokor bazsalikom 1 dl olívaolaj 5 dkg parmezán frissen őrölt...

Close