Paprikás hal bográcsban puliszkával, recept

Ez az étel harcsával a legfinomabb, de a ponty is kitett magáért. A paprika mennyisége sok, de sütés után összeesik, pont elegendő mártás lesz a hal adaghoz. A halat bőrös felével tegyük a forró grillre és amíg nem sül meg, ne mozgassuk, mer hajlamos a szétesésre. Finoman fordítsuk meg és ugyan úgy járjunk el a másik felével is . Fontos, hogy faszenes grillen süssük, mert ettől lesz finom íze az ételnek.
A Paprikás hal bográcsban Hozzávalói:
- 3 kg hal.A szálkamentes hal előkészítése videó
- 2,5 kg kápia paprika,
- 1 kg paradicsom,
- 1 fej fokhagyma,
- 2 dl olaj,
- 3-4 babérlevél,
- só, bors, paprika, kakukkfű
A Paprikás hal bográcsban Elkészítése:
A halat feldaraboljuk, enyhén megsózzuk és állni hagyjuk. Elkészítjük a grillszenet, majd a halat mindkét oldalán megsütjük, tepsibe tesszük és fóliával letakarjuk.
A paprikákat grillen megsütjük, lesózzuk és egy edénybe rétegezzük, majd letakarjuk, hogy beizzadjanak. A paradicsomokat forró vízben leforrázzuk, majd héját lehúzzuk és apró kockára vágjuk. A paprikának is lehúzzuk a héját, kicsumázzuk és szintén apró kockára vágjuk.
Bográcsban felhevítjük az olajat, beletesszük a felvágott paprikát és állandóan kavarva, 10-15 percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet és a fűszereket. Felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. Mikor besűrűsödött, beletesszük a grillezett halakat és 10 percig lassú tűzön főzzük, de már nem kavarjuk. Ha megfőtt, legalább 1 órát pihenni hagyjuk, hogy a mártás íze jól átjárja a halhúst. Puliszkával tálaljuk.
Forrás: aledakonyhaja