Ebben az adásban nagyon sok és nagyon laza olasz ételeket mutatunk nektek. Lesz egy krémes paradicsomleves, a pappa al pomodoro, a szicíliaiak lecsója, ami egyáltalán nem olyan, mint a magyar, a caponata. Ezeken kívül egy nagyon zöldséges tészta, a pasta primavera receptjét is megmutatjuk, de az olaszok parmezános rántott csirkéje se maradhat ki és persze édesen szép az élet, így egy epres panna cottával zárjuk a sort. Próbáljátok ki őket, mert nagyon FINOMAK!
A Pappa al pomodoro Hozzávalói (4 főre):
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ lilahagyma
- 1 paradicsomkonzerv
- 15 dkg szikkadt kenyér
- 1 csipet chili pehely
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- ½ l zöldség vagy csirke alaplé
- Só, bors
A felaprított hagymát és a karikákra vágott fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a chili pelyhet és összekeverjük.
Beleöntjük a paradicsomot és közepes lángon pár percig főzzük. A kenyeret nagyobb kockákra vágjuk és az egész bazsalikom ágakkal együtt a leveshez adjuk. Összeforgatjuk, majd merőkanalanként elkezdjük hozzáadagolni az alaplevet addig, amíg elég lé lesz benne, hogy a kenyér megszívja magát, viszont nem lesz túl híg. Kb. 15 percig főzzük a levest, amíg a kenyér szétesik és a leves besűrűsödik. A levesből kiszedjük a bazsalikom ágat és végül egy kis olívaolajjal és frissen aprított bazsalikommal tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen