Pak Choi buggyantott tojással – reggeli

Pak Choy eredetileg Kínából származik, de egyre népszerűbb az európai élelmiszerboltokban, különösen az Egyesült Királyságban, a népszerűség-növekedéshez a kínai konyha elterjedése sokat segített.
Viszonylag könnyen termeszthető, és magas a C-vitamin-, béta karotin-, folsav- és kalcium-tartalma, valamint számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz.
A Pak Choi buggyantott tojással hozzávalói 2 fő részére:
- 4 db pak choi
- 2-2 db egész friss tojás
- olívaolaj
- 2 cikk fokhagyma
- rizsecet
- szezammag vagy zatar -keletei fűszer, korábban itt olvashattatok róla
- só
- bors
A Pak Choi buggyantott tojással elkészítése:
- A pak choit alaposan megmosszuk, majd felezzük negyedeljük
- Végy elő egy serpenyőt, hevíts benne olíva olajat, majd mehet bele az aprított fokhagyma és a szezámmag, picit pirítsd
- Majd utána egy kevés rizs ecet éls 1-1,5 dl víz
- Jöhet bele zatar ha szezammagot előtte nem tettél bele
- Sózd, borsozd és kissé párold meg a pak choit, de picit maradjon roppanós is
- Ha ez megvan, készítsd el a buggyantott tojást: gyöngyöző ( nem erős forrásban levő ) sima vízbe, kis tálka segítségével, gyors – határozott mozdulattal öntsd bele a friss tojásokat. Tehát a tojást egy kis, tenyéni méretű pl porcelán edénykébe üsd fel először, majd egy gyors de határozott mozdulattal fordítsd bele a tálkával a tojást a gyöngyöző vízbe.
- 3 percig gyöngyözve főzd, és kész
- Tálalás fokhagymás zsírban pirított kenyérrel; mellé szedve a pak choi és rajta a buggyantott tojás