Pak Choi buggyantott tojással – reggeli

Pak Choi buggyantott tojással – reggeli

Pak Choy eredetileg Kínából származik, de egyre népszerűbb az európai élelmiszerboltokban, különösen az Egyesült Királyságban, a népszerűség-növekedéshez a kínai konyha elterjedése sokat segített.

Viszonylag könnyen termeszthető, és magas a C-vitamin-, béta karotin-, folsav- és kalcium-tartalma, valamint számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz.

Pak Choi buggyantott tojással

A Pak Choi buggyantott tojással hozzávalói 2 fő részére:

  • 4 db pak choi
  • 2-2 db egész friss tojás
  • olívaolaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • rizsecet
  • szezammag vagy zatar -keletei fűszer, korábban itt olvashattatok róla
  • bors

Pak Choi buggyantott tojással

A Pak Choi buggyantott tojással elkészítése:

  1. A pak choit alaposan megmosszuk, majd felezzük negyedeljük
  2. Végy elő egy serpenyőt, hevíts benne olíva olajat, majd mehet bele az aprított fokhagyma és a szezámmag, picit pirítsd
  3. Majd utána egy kevés rizs ecet éls 1-1,5 dl víz
  4. Jöhet bele  zatar ha szezammagot előtte nem tettél bele
  5. Sózd, borsozd és kissé párold meg a pak choit, de picit maradjon roppanós is
  6. Ha ez megvan, készítsd el a buggyantott tojást: gyöngyöző ( nem erős forrásban levő ) sima vízbe, kis tálka segítségével, gyors – határozott mozdulattal öntsd bele a friss tojásokat. Tehát a tojást egy kis, tenyéni méretű pl porcelán edénykébe üsd fel először, majd egy gyors de határozott mozdulattal fordítsd bele a tálkával a tojást a gyöngyöző vízbe.
  7. 3 percig gyöngyözve főzd, és kész
  8. Tálalás fokhagymás zsírban pirított kenyérrel; mellé szedve a pak choi és rajta a buggyantott tojás

Pak Choi buggyantott tojással