Pácolt-sült Tonhal steak

Biztosan ti is egyre gyakrabban találkoztok különlegesebb tengeri halakkal, akár a hipermarketek pultjain. Így esett ez meg velem is, vásárolni indultam hát; egyáltaláén nem akartam halat venni aznap, de ez a tonhal darab annyira szép vörös húsú volt, hogy muszáj voltam rögtön venni belőle.
Nem is bántam meg, mert a végeredmény valami fantasztikusan jól sikerült és az egész család boldog lehetett …
A Pácolt-sült Tonhal steak hozzávalói
- 1 kg vörös tonhal ( friss )
- friss fűszernövények: pár levél zsálya, kevés borsikafű, 1-2 csokor petrezselyem
- olíva olaj
- só
- bors
- 1-2 gezed fokhagyma
A Pácolt-sült Tonhal steak elkészítése
-
Én a 1-1,5 újjnyi vastag vörös tonhal szeleteket, 1-2 napig a friss fűszerekkel olíva olajjal, a sóval és a frissen őrölt kevéske feke borssal, illetve fokhagymáva levákumoztam és a hűtőben pácoltam. Persze természetesen az is megteszi, ha mindezt egy műanyag dobozban végzitek el.
-
Majd semmi más nem követhezett ill. neked következni is fog, hogy a serpenyőt magas hőfokra hevítsd, mehet bele pl. sansa olíva olaj, hogy ne füstöld el az extra szűz drága olajat és süsd kedvedre a hal steakeket.
-
Én jobban átsütöttem, mivel a családom így szereti, de persze rosé módon: 1-1 percet sütve mindkét oldalát is tökéletes lesz a hal.
-
Ha szeretnéd, hogy kicsit fényesbb legyen a halacska, akkor sütés vége előtt dobj a serpenyőbe egy kis kocka vajat is és ezzel együtt süsd készre.
Jó étvágyat jkívánunk nektek is 🙂