Pácolt, sült Lazac – Bacon-ös Kelbimbóval

Pácolt, sült Lazac – Bacon-ös Kelbimbóval

Hozzávalók 8 személyre:

  • egy fél oldal lazac filé, bőrös – kb 1,5kg
  • 5 cikk fokhagyma
  • friss kakukkfű ágak
  • olíva olaj
  • bors

A kelbimbóhoz

  • 1 kg kelbimbó
  • 8-9 szelet bacon

bacon-kelbimbo

Salsahoz

  • egy kis csorkor petrezselyem
  • 1 cikk fokhagyma
  • só,bors,
  • olíva olaj
  • 1 dl fehér bor

kakukkfu-lazac-sult-bacon-kelbimbo

Elkészítés:

Lazacot, kiszálkázom és felvágom 2 ujjnyi szeletekre. Beteszem egy zárható dobozba, mehet rá a fokhagyma kinyomva és a kakukkfű levelek és az olíva olaj pácolni – kb fél napot pihenjen a hűtőben. Közben elkészítem a Krumpli pürét és a Bacon-ös Kelbimbót: kelbimbók megfőz, majd a serpenyőbe a csíkokra szeletelt és megsütött baconön átforgatjuk.

Salsa: kis tálkába, áttört fokhagyma, só, bors, bor, petrezselyem és olíva olaj összekever – ez lesz majd szervírozáskor a hal szeletekre öntve.

Megpácolt lazacot, ki olíva olajozott tepsibe fektetem a bőrös-pikkelyes részével lefelé. 180 fokon lefedve – alufóliaval, kb 15 perc, sütöm – párolom. Majd ezt levéve 200 fokon felpirítom kb 10 perc.

 

Jó étvágyat: A pikantéria szerkesztője