Pácolt, sült Lazac – Bacon-ös Kelbimbóval

Hozzávalók 8 személyre:
- egy fél oldal lazac filé, bőrös – kb 1,5kg
- 5 cikk fokhagyma
- friss kakukkfű ágak
- olíva olaj
- só
- bors
A kelbimbóhoz
- 1 kg kelbimbó
- 8-9 szelet bacon
Salsahoz
- egy kis csorkor petrezselyem
- 1 cikk fokhagyma
- só,bors,
- olíva olaj
- 1 dl fehér bor
Elkészítés:
Lazacot, kiszálkázom és felvágom 2 ujjnyi szeletekre. Beteszem egy zárható dobozba, mehet rá a fokhagyma kinyomva és a kakukkfű levelek és az olíva olaj pácolni – kb fél napot pihenjen a hűtőben. Közben elkészítem a Krumpli pürét és a Bacon-ös Kelbimbót: kelbimbók megfőz, majd a serpenyőbe a csíkokra szeletelt és megsütött baconön átforgatjuk.
Salsa: kis tálkába, áttört fokhagyma, só, bors, bor, petrezselyem és olíva olaj összekever – ez lesz majd szervírozáskor a hal szeletekre öntve.
Megpácolt lazacot, ki olíva olajozott tepsibe fektetem a bőrös-pikkelyes részével lefelé. 180 fokon lefedve – alufóliaval, kb 15 perc, sütöm – párolom. Majd ezt levéve 200 fokon felpirítom kb 10 perc.
Jó étvágyat: A pikantéria szerkesztője